Nytt kommunhus?

1arbetsmarknad_0

Nytt kommunhus

Nu är diskussionerna igång på allvar, om vi ska bygga ett kommunhus. Bygga ett separat hus endast för kommunal förvaltning är ett mycket dåligt förslag, det är också dyrt. Vi ska inte höja skatten för att kunna bygga ett hus. Vi behöver en byggnad som är i kombination med annan verksamhet.

Den kommunal förvaltningen behöver kontorsyta som är flexibel att öka eller minska efter behov. En kombination med handel i bottenplan, t ex ICA Maxi och i anslutning till pendelstationen där det är liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll, alla dagar på året. Huset kan innehålla kurs och konferenssal, bio, gym mm. Det skulle även kunna finnas lägenheter och varför inte bilparkering på översta våningarna.

Kommunen ska varken bygga eller äga, utan vara hyresgäst i det nya affärscentret!

Splittrad förvaltning

Byggnaden, kommunhuset i Alafors har vi vuxit ur och platsen Alafors är inte central på något sätt. Stor del av administrationen och kundcentra finns i Medborgarhuset, Nödinge. En liten del finns i Älvängen. Samhällsbyggnad är kvar i Alafors och kommunikationerna dit är inte de allra smidigaste om man väljer att åka kollektivt. Det finns heller inte något utbud av handel eller lunchställen. Vi har svårt att rekrytera och behålla personal till Alafors. En ny samlad kommunal förvaltning är därför ett måste för att vi ska kunna växa och utveckla Ale kommun.

Utredning

Kommunen har beställt en oberoende utredning om vilken av våra tätorter Nödinge eller Älvängen som har störst förutsättning för placering av kommunal förvaltning/kommunhus. Den utredningen kommer att vara klar till den 14 maj. Därefter kommer vi, politiker ta del av resultatet och diskutera vilken ort det blir.

Fortsättning följer på denna spännande resa att utveckla Ale till en kommun för tillväxt och befolkningsökning. Vi måste våga ta matchen och visa att Ale är en kommun att räkna med bland våra västsvenska kommuner. Vi har Ale Kulturrum och Ale Torg nu behöver vi ett Ale Centrum!

Hälsningar från en stolt Alebo!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *