Kommunstyrelsen januari


Alvevi

Nödinge SK
Under förra mandatperioden byggdes 4 konstgräsplaner, nu är det Nödinges tur att få en. För att fotbollsföreningarna i Ale ska få bidrag till konstgräsplan, främst från Svenska fotbollsförbundet samt Västra Götalands- fotbollsförbunds bidrag för konstruktion av konstgräsplan krävs att föreningarna har ett rådande över sina planer i monst tio år. Avtal har tidigare tecknats med Skepplanda BTK och Alafors IF. Kommunstyrelsen är positiva till utvecklingen inom Nödinge SK och godkänner ett 11-årigt arrendeavtal.

Medfinansiering E20

På gruppmötet var det en intensiv diskussion om Ale ska vara med och finansiera E20 mellan Vårgårda och Mariestad, när den ska byggas ut. Genom att medfinansiera 2,078 Mkr kan Ale bidra till att utbyggnaden blir mer omfattande vilket kommer att minska olycksrisken och positivt stödja tillväxten av Göteborgs arbetskraftsregion.
På kommunfullmäktige röstade vi Moderater för att vara med och stödja projektet.

Kommunens pengar ska framförallt gå till kommunal verksamhet, men i det här fallet är vi med och bidrar till regionens utveckling.

Motivationsboende
En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga ett motivationsboende på kommunens tomtmark i Jennylundsområdet, Bohus. Boendet planeras vara inflyttningsklart under 2015.

Målgruppen är vuxna personer som har en missbruksproblematik, och har en stark vilja/önskan om att förändra sin situation. Dessa personer står utan tak över huvudet och har för tillfället inte förmågan att sluta med sitt missbruk/beroende. Personalen på boendet arbetar stödjande och motiverande för att ge bra förutsättningar för nykterhet och/eller drogfrihet.

Det dröjde inte länge förrän det kom kritik från boende framförallt i Bohus. Våra två kommunalråd Paula och Mikael kommer att träffa berörda och vi hoppas naturligtvis på givande diskussioner.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *