Extravalet avblåst!

Plötsligt gick luften ur, vi som var så taggade för att gå ut i kampanj och vinna valet denna gången. Men av det blev det intet. Löfvén har nu ändrat sig igen. Nu med lite eftertanke tycker jag att det är klokt att det inte blev något extraval.

Möjligheten att gå segrande ur den matchen var tyvärr ingen säker vinst och då hade vi stått på samma ställe och stampat igen. Ingen av blocken kommer att få majoritet under överskådlig framtid. Det blocket som blir störst och bildar regering måste stödja sig på Sverigedemokraterna och det är inget bra alternativ. Decemberöverenskommelsen är väl inte det bästa som Alliansen har gjort, gett med sig för mycket, men som läget är kan det ändå bli hyfsat, trots att det är stor risk för kraftig vänsterpolitik.

Med rödgrön vänsterpolitik i kommande mandatperiod, kommer våra medborgare få känna på kalla kommunistiska vindar. Höjda skatter för alla, företag kommer att läggas ned för inga vinster i välfärden, vad kommer att hända med RUT och ROT, arbetslösheten kommer att stiga mm mm. Kan det bli en väckarklocka för Sveriges befolkning?

Nu siktar vi på 2018.
Alliansen har tid att forma sin politik, tänker närmast på integration- och migrationspolitiken som samtliga partier måste se över och komma med nya regler för hur vi ska hantera på bästa sätt. De personer som måste fly för sina liv i krigsdrabbade länder ska vi välkomna och ge de bästa förutsättningar med bostad, arbete och språk. Varje individ som kommer till vårt land ska ha som mål att ha egenförsörjning så snart som möjligt.

För moderaterna gäller det nu att forma politiken fram till valet 2018. Partiet har en helt ny besättning som ska trimmas in. Kommande partiledare Anna Kinberg Batra ska presenteras och komma in i sin roll för att vara redo att ta över rollen som statsminister 2018.

Inget lag kan vinna en matchrace utan trimmad besättning, samma gäller i Sveriges Riksdag.

Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *